• facebook
  • tiktok (2)
  • linkedin

Chengdu Yiwei New Energy Automobile Co., Ltd.

nybanner

He loulou koʻikoʻi no ka hoʻohui ʻana i nā pihi mana a me nā kaʻa uila - BMS (Pūnaewele hoʻokele Batteri)-1

 

1.He aha ka BMS Battery Management System?

Hoʻohana nui ʻia ka BMS Battery Management System no ka hoʻokele naʻauao a me ka mālama ʻana i nā ʻāpana pākahi, pale i ka overcharging a me ka hoʻokuʻu nui ʻana o nā pila, hoʻolōʻihi i ke ola pākaukau, a me ka nānā ʻana i ke kūlana pākaukau.

BMS Battery1

2.Nā ʻāpana o BMS

ʻO ka BMS ka mea nui o ka BMU master controller, CSC sub-controller, CSU balancing module, HVU high-voltage controller, BTU status indicator unit, and GPS communication module.

ʻO ka palapala ʻāina ʻo BMS Battery

3.Life pōʻaiapili ano o BMS

Ka BatteryʻO ka Pūnaehana Manaʻo (BMS) kahi mea koʻikoʻi o nā kaʻa uila a me nā noi pākaukau ʻē aʻe.ʻO ia ke kuleana no ka nānā ʻana a me ka mālama ʻana i ke kūlana o ka pākaukau e hōʻoia i ka hana palekana a maikaʻi.ʻO ke kaʻina ola o aBMShiki ke hoʻokaʻawale ʻia i kekahi mau pae:

  • Ke kahua hoʻolālā: I ka wā o ka pae hoʻolālā BMS, pono e hoʻoholo ʻia ka hana a me ka hoʻonohonoho ʻana o ka BMS ma muli o nā kumu e like me ke ʻano o ka pākaukau, ke ʻano o ka noi, a mepono hana.Pono kēia pae i ka noiʻi nui a me ka hoʻāʻo e hōʻoia i kaHoʻolālā BMShoʻokō i nā pono o ka noi pākaukau.

 

  • Hana ʻia: I ka wā o ka hana hana BMS, pono e hana ʻia nā ʻāpana like ʻole o ka BMS e like me nā koi hoʻolālā a hōʻuluʻulu a hoʻāʻo ʻia.Pono kēia pae i ka mana koʻikoʻi e hōʻoia i ka maikaʻi a me ka hana o ka BMS i nā koi hoʻolālā.

 

  • Ke kau ʻana a me ka hoʻopololei ʻana: I ka wā o kaHoʻokomo BMSapae hoʻopololei, Pono e hoʻokomoʻia ka BMS i loko o ka pūnaewele pūnaewele a ho'āʻo a hoʻopau.Pono kēia pae i ka mālama nui a me ka pololei e hōʻoia i ka hoʻokomo ʻana a me ka debugging o ka BMS ʻaʻole e hōʻino i ka pākaukau a i ʻole ka hopena i kāna hana.

 

  • Ka hana a me ka mālama ʻana: I ka wā o ka hana a me ka mālama ʻana o ka BMS, pono e hoʻokō ʻia nā loiloi maʻamau a me ka mālama ʻana e hōʻoia i ka hana maʻamau a me ka hana o ka BMS.Pono kēia pae i ka hoʻopaʻa ʻana a me ka nānā ʻana i ka ʻikepili e ʻike koke a hoʻoponopono i nā pilikia a hoʻomaikaʻi a mālama i ka BMS.

 

  • Hoomahaapae hou: I ka wā hoʻomaha a me ka hana hou ʻana o ka BMS, pono e hoʻololi a hoʻololi ʻia ka BMS ma muli o ke ola o ka pākaukau a me nā koi o ka hana.Pono kēia paeʻikepili ʻikepilia me ka loiloi e hoʻoholo ai inā pono e hoʻonui a hoʻololi ʻia ka BMS a pehea e hoʻonui ai a hoʻololi paha i ka BMS.

PCB o ka pūʻolo pila

 

Hoʻokomo ʻia ʻo BMS i loko o ka pā uila mana

4.Nā hana lako polokalamu kumu o BMS

Hana ana

(1) Ana ʻike kumu: ka nānā ʻana i ka uila uila, ka hōʻailona o kēia manawa, a me ka mahana o ka pā.ʻO ka hana maʻamau o ka ʻōnaehana hoʻokele pākaukau ʻo ia ke ana i ka volta, ka manawa, a me ka mahana o nā pūnāwai pākahi, ʻo ia ke kumu o nā helu kiʻekiʻe a pau a me ka mana o ka ʻōnaehana hoʻokele pila.

(2) Kaʻikeʻana i ka pale pale: Pono e ho'āʻoʻia ka pūnaewele pūnaewele holoʻokoʻa a me ka'ōnaehana kiʻekiʻe-voltage no ka hoʻopiliʻana e ka pūnaewele hoʻomalu.

(3) High-voltage interlock detection (HVIL): hoʻohana ʻia e hōʻoia i ka pono o ka ʻōnaehana kiʻekiʻe kiʻekiʻe.Ke hoʻopau ʻia ka pono o ka ʻōnaehana kiʻekiʻe-voltage kaapuni, hoʻāla ʻia nā hana palekana.

Hana kuhi

(1) ʻO ka manaʻo SOC a me SOH: ʻo ka hapa nui a paʻakikī loa

(2) Kaulike: hoʻoponopono i ka SOC x hiki ʻole ke kaulike ma waena o nā monomers ma o kahi kaapuni kaulike.

(3) Ka palena o ka mana o ka pakuhi: ua kaupalena ʻia ka mana hoʻokomo a me ka mana hoʻopuka o ka pākaukau ma nā mahana SOC like ʻole.

Nā hana ʻē aʻe

(1) Ka hoʻomalu relay: me ka nui +, ka nui-, ka relay hoʻouka +, ka relay hoʻouka -, ka relay pre-charging

(2) Mana wela

(3) Hana kamaʻilio

(4) Hōʻike hewa a me ka hoʻomaka ʻana

(5) Hana hoʻomanawanui hewa

Kāhea iā mā˚ou:

yanjing@1vtruck.com  +(86)13921093681

duanqianyun@1vtruck.com   +(86)13060058315

liyan@1vtruck.com  +(86)18200390258


Ka manawa hoʻouna: Mei-08-2023